10.01.24

Mis on eduka juhi värbamise võti? 🗝


Ettevõtete juhid ning omanikud otsivad väga erinevatel eesmärkidel oma meeskonda tugevaid liidreid ning juhte. Olgu nendeks siis muutuste läbiviimine, kasvu saavutamine või järelkasvu kasvatamine jne.

Eesmärgid tingivad ka selle, milliseid inimtüüpe, teadmisi, oskusi ja kogemusi on vaja nende saavutamiseks. Kõige olulisem ongi aru saada, mis on peamine põhjus inimese värbamiseks.

Tihti alustatakse profiilist võttes aluseks eelneva inimese või samalaadse positsiooni raamid. Räägitakse väärtustest ja kultuurist pööramata piisavalt tähelepanu sellele suurele „põhjusele“. Ja nii otsitaksegi/leitaksegi uus töötaja või juht, kes justkui vastab kõigile tingimustele, kuid ei too oodatud tulemust.
Mis läks valesti?

Julge muutuste käivitaja ja elluviija ei ole enamasti sama natuuri ega oskuste/kogemustega inimene, kui seda on müügile ja käibele fokusseeritud juht. Mõlemad võivad olla kogenud juhid ja hinnata avatud suhtlemist, kuid nende metoodikad eesmärgi suunal liikumiseks on erinevad.

Oleme aastate jooksul teinud koostööd paljude omanike ja juhtidega, kes on aidanud meil Aristas mõista, et meie koostöö sügavus on see, mis aitab otsida ning leida just neid inimesi, kes kõige paremini sobivad lahendama võtmetähtsusega eesmärke.

Loe, mida Emöke Sogenbits on öelnud olles mitmeid võtmeisikuid just Arista abil oma meeskonda leidnud.