10.14.24

Muutuste juhtimise kunstđŸȘ„

Kalle Kuusik on juht, keda tuntakse mitte ainult tema laialdase juhtimiskogemuse, vaid ka tema vÔime tÔttu ellu viia suuri ja tÔhusaid muutusi. Olles omandanud kogemusi peamiselt keerukates tootmisettevÔtetes, on Kalle kujunenud eksperdiks, kes oskab murda vanu mustreid, juhtida protsesse ja inspireerida oma meeskondi uutele saavutustele.

Kalle teekond on viinud teda lÀbi mitmete tuntud organisatsioonide, sealhulgas Enics, Eolane Tallinn, Eltel
Networks, Boomerang Logistic Group ja Printall, kus ta on mÀnginud vÔtmerolli muutuste juhtimises. Tema lÀhenemine on alati olnud suunatud tulemuste saavutamisele ja meeskonna arendamisele, kus rÔhk on Ôigete inimeste leidmisel.

RÀÀkides viimastest aastatest on Kalle teinud koostööd Aristaga, et leida parimaid talente, kes jagavad tema visiooni ja vÀÀrtuseid. Just selle koostöö valguses rÀÀkisime Kallega juhtimiskvaliteedist, muutuste juhtimisest ja vĂ€rbamisest laiemalt. Tema nĂ€gemus on selge: juhtimine ei seisne pelgalt ĂŒlesannete jagamises, vaid inimeste inspireerimises ja uute vĂ”imaluste loomises, kus juht saab toetuda vĂ”tmeisikutele.

Muutuste juhtimine on kunst, mis kÔigile ei sobi. Millised on Sinu valikud olnud oma teekonna seadmisel?

Valin teadlikult ettevĂ”tteid, kus muutusi on vaja teha ja ellu rakendada. Juhtide valikul lĂ€htun tihti sellest teadmisest, et tahan leida enda ĂŒmber valdkonnapĂ”hiselt targemaid inimesi. Usun sellesse, et kui kaasata laiem ring tegijaid ka otsustamisse, siis on liikumine kindel, sihitud ja tulemuslik.

LaiapÔhjaline juhtimine toob juhile kindlasti kaasa omad vÀljakutsed?

Juhi roll on jagada usaldust, vastutust ja iseseisvust. Jagada tuleviku nĂ€gemust ja olla nö. liim meeskonna toimimisel. Mulle on omane hoida enda plaanides sellist vĂ€ikest varu vĂ”i reservi – aega millega panustada olukordadesse kus on mind vaja selleks, et asjad liiguksid vĂ”i probleemkohad saaksid harutatud. Neid ikka tekib. Olen kĂŒllaltki detailideni kĂ”igega kursis, kuid ei suuda ega tahagi ĂŒhtegi vastutusala pikalt ise katta. Samas olen valmis toetama ja kaasa mĂ”tlema, kus vaja.

Mida pead oluliseks uue töötaja meeskonda lisamisel tagamaks, et sÀilib meeskonnatunne ning töörÔÔm?

Uue liikme lisamisel meeskonda on vÀga oluline tema sobivus, kompetentsid, iseseisvus ja initsiatiiv. Peab olema soovi areneda, asja edasi viia. Kui ei arene, siis teised liiguvad eest Àra. Ei tohi karta teha vigu, alati saab paremini. See kehtib kÔigi kohta, ma leian.

Kui meeskonna koostoimimine muutuste lÀbiviimiseks on oluline, siis on mÔistlik juba vÀrbamise protsessis kaardistada kogu meeskonna kompetentse ning uue juhi sobivust nendega. Hea sobivus tagab kiire sulandumise meeskonda ning efektiivse tegutsemise igapÀevaselt.

Kalle Kuusiku lugu on inspireeriv nĂ€ide sellest, kuidas kire ja pĂŒhendumusega saab luua positiivseid muutuseid ning seelĂ€bi edendada organisatsioonide arengut.